Βιογραφικό
Ο Δρ. Κων/νος Παπαγεωργίου είναι Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με γνωστικό αντικείμενο “Πειραματική Φυσική”. Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, και στη συνέχεια εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή με υποτροφία από το Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” στην Πειραματική Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων. Εργάστηκε σαν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο C.E.R.N., στο Imperial Collegeof London, στο Fermilab των ΗΠΑ και στο University of Illinois στο Chicago των ΗΠΑ. Στη συνέχεια το 2002 εργάσθηκε σαν ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Από το 2006 μέχρι και το 2010 ήταν Επίκουρος και ακολούθως Αναπληρωτής Καθηγητής επί συμβάσει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το 2011 εξελέγει Αναπληρωτής Καθηγητής και ακολούθως το 2018 εξελέγει Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος την περίοδο 2016-2018, μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Αξιολόγησηςτου Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης.
Έχει σημαντική διδακτική εμπειρία στην διδασκαλία των μαθημάτων Φυσικής Ι, Φυσικής ΙΙ, Θερμοδυναμικής και Δυναμικής-Κινηματικής, Εργαστήρια Φυσικής και Μετρήσεων Ι και Εργαστήρια Φυσικής ΙΙ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Είναι ο επικεφαλής του ερευνητικού Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Φυσικών Επιστημών και η ερευνητική του δραστηριότητα εντοπίζεται κυρίως στο πεδίο της Πειραματικής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών και Στοιχειωδών Σωματιδίων όπου δραστηριοποιείται στο πείραμα ATLAS στο CERN. Στον τομέα της Αστροσωματιδιακής Φυσικής ασχολείται με την ανάπτυξη ενός πρωτότυπου συστήματος ανίχνευσης κοσμικών ακτίνων. Στον τομέα της εφαρμοσμένης έρευνας, το επιστημονικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην Νανοτεχνολογία και στην κατασκευή σύνθετων υλικών κατάλληλων για αποθήκευση ενέργειας. Τα αποτελέσματα της ερευνητικής εργασίας του έχουν παρουσιαστεί σε 1016 δημοσιεύσεις σε υψηλής απήχησης h-index:108) διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, ενώ έχει περισσότερες από 57.393 ετεροαναφορές (πηγή: Scopus)
Μαθήματα
Επικοινωνία
Περισσότερες Πληροφορίες
Περισσότερες από 1016 δημοσιεύσεις σε υψηλής απήχησης h-index:108) διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, ενώ έχει περισσότερες από 57.393 ετεροαναφορές(πηγή: Scopus)
-- Πειραματική Φυσική Υψηλών Eνεργειών
-- Αστροσωματιδιακή Φυσική
-- Ιατρική τεχνολογία
-- Νανοτεχνολογία και εφαρμογές της στην αποθήκευση ενέργειας
-- Ανάπτυξη σωματιδιακών ανιχνευτών και συστημάτων ανίχνευσης μη ιονίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας
-- Συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας