Βιογραφικό
Ο κ. Γκιάλας αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, Άνν Άρμπορ, από όπου πήρε και το διδακτορικό του στην πειραματική φυσική υψηλών ενεργειών μελετώντας το σπιν του πρωτονίου. Εργάστηκε σαν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και το 1997 επέστρεψε στην Ελλάδα σαν διδάσκων επί συμβάσει των πανεπιστημίων Κρήτης και Αιγαίου. Το 2002 εκλέχθηκε αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και καθηγητής το 2007. Έχει εκλεγεί αντιπρύτανης Φοιτητικών Θεμάτων και Εξωτερικών Υποθέσεων (2006-2010) και πρόεδρος του ΤΜΟΔ (2010-2012) ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του συλλόγου διδασκόντων του ΠΑ (2002-2005). Εχει διορισθεί μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας Τεχνολογίας (2009-2011), εθνικός εκπρόσωπος του JRC (2011) και εκλέχθηκε μέλος της γενικής συνέλευσης του ΕΛΙΔΕΚ (2017). Η ερευνητική του δραστηριότητα είναι κυρίως στο πεδίο της πειραματικής σωματιδιακής και αστροσωματιδιακής φυσικής Υψηλών Ενεργειών. Έχει επιτελέσει ερευνητική εργασία στο πείραμα σκέδασης πολωμένων πρωτονίων στο Εργαστήριο Brookhaven NAL, Νέα Υόρκη (1984-1989), στο πείραμα ZEUS στο DESY, Αμβούργο (1989-2008) και από το 2010 είναι μέλος του πειράματος ATLAS στο CERN. Τα αποτελέσματα της ερευνητικής εργασίας του έχουν παρουσιαστεί σε περίπου 935 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και πρακτικά συνεδρίων. Στα πλαίσια της αναπτυξιακής προοπτικής του ΤΜΟΔ έχει οργανώσει το εργαστήριο Εφαρμοσμένων Φυσικών Επιστημών μέσω του οποίου και σε συνεργασία με άλλα μέλη ΔΕΠ δραστηριοποιείται στην μελέτη ιδιοτήτων διηλεκτρικών υλικών υπό την επίδραση υψηλών τάσεων, στην οικοαποδοτικότητα και πιο πρόσφατα στην μελέτη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την νανοτεχνολογία. Ο Κ. Γκιάλας έχει αποκομίσει διδακτική εμπειρία από διδασκαλία στα τμήματα φυσικής των πανεπιστημίων του Μίσιγκαν, Κρήτης, Αιγαίου, ΤΕΙ Αθηνών και Kobe, Japan. Έχει ακόμα σημαντική εμπειρία στην από απόσταση εκπαίδευση σαν ιδρυτικό μέλος του προγράμματος Σπουδών στις Φυσικές Επιστήμες του Ανοικτού Πανεπιστημίου όπου και δίδαξε ανελλιπώς από το 2000 μέχρι το 2016.
Μαθήματα
Επικοινωνία
Περισσότερες Πληροφορίες
Εργαστήριο Εφαρμοσμενων Φυσικών Επιστημών
Στην Φυσική Υψηλών Ενεργειών, η ομάδα Φυσικής του ΤΜΟΔ συμμετέχει στο πείραμα ATLAS που γίνεται στο Ευρωπαϊκό κέντρο Πυρηνικών Ερευνών CERN στην Γενεύη, που σκοπό έχει την μελέτη της ύλης σε πολύ μικρή κλίμακα,
Στον τομέα της αστροσωματιδιακής φυσικής, αναπτύσσεται στην Χίο σύστημα ανίχνευσης κοσμικών ακτίνων με ανιχνευτές σωματιδίων και ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, Σκοπός της έρευνας είναι η ανίχνευση κοσμικών ακτίνων, χρησιμοποιώντας μόνο την εκπεμπόμενη ραδιο-ακτινοβολία.
Στον τομέα της εφαρμοσμένης έρευνας και της εκπαίδευσης έχει αναπτυχθεί σε κτίρια του πανεπιστημίου πιλοτικό σύστημα παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπου θα μελετηθεί η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πλαίσια και ανεμογεννήτριες.